Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kip in gon bao saus


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


De noten in een op 180░C voorverwarmde oven 6 minuten*, onder af en toe roeren, roosteren. Daarna buiten de oven langzaam laten afkoelen. Na het roosteren het vlies verwijderen.
*: Bij mij bleek dit te kort; 1,5 uur is normaal nodig.

Snijd de kipfilet in blokjes van 2,5 x 2,5 cm. Doe de kip in een kom, voeg de donkere en lichte sojasaus, rijstwijn, sesamolie en ma´zena toe. Schep deze licht om en marineer de kip minstens 20 minuten in de koelkast.

Voor de saus de volgende ingrediŰnten in een kom tot een glad papje mengen: donkere en lichte sojasaus, rijstazijn, sesamolie, ma´zena, water en suiker.
Mocht u dit te omslachtig vinden, is het ook mogelijk kant-en-klare basis voor Gon Bao saus te gebruiken (maar..).

Verhit een wok op hoog vuur, voeg 8 eetlepels plantaardige olie toe en
laat deze goed heet worden. Het is goed van temperatuur wanneer men een houten lepel in de olie zet en er belletjes rond de lepel ontstaan.
Roerbak de kip tot deze halfgaar is. Dit herkent men eraan dat de kleur lichter is geworden. Haal de stukken kip met een draadzeef of
schuimspaan uit de wok en laat ze uitlekken. Giet de olie uit de wok en laat ongeveer 2 eetlepels olie achter.

Zet de wok weer op het vuur en verwarm de olie. Roerbak de rode pepers ongeveer 1 minuut en voeg daarna de lente-ui, knoflook en gember toe.
Na 1 minuut de kip erbij doen en daarna de saus goed door het gerecht roeren.
Na 4 minuten de noten eronder scheppen en meteen op een bord serveren.

Voor de groenteliefhebbers is het uiteraard mogelijk om ook hiermee naar hartelust te variŰren. Zo kunt u bijvoorbeeld paprika, uien of wortel in plakjes van 2 x 2 cm snijden en deze tegelijkertijd met de lente-ui, knoflook en gember toevoegen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip in gon bao saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven