Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kip in kokossaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak het kippenvlees droog met keukenpapier. Snijd de borstfilets in blokjes (ca. 1 cm). Schud in een plastic zak bloem en Zanzibar-kruiden goed door elkaar. Leg het kippenvlees er bij en schudt alles zolang tot de blokjes kippenvlees er aan alle kanten mee zijn bedekt.
Verhit een wok en laat de olie er even in rond walsen. Laat het kippenvlees er, onder voortdurend roeren en omscheppen, 3 minuten in bakken.
Strooi er tijdens het bakken gesnipperde ui, fijngehakte knoflook en fijn verkruimelde Spaanse peper over.
Schenk de kokosmelk er bij. Roer alles krachtig door en wacht tot alles aan de kook is gekomen. Temper de warmtebron en laat alles 6 8 minuten zachtjes sudderen. Proef de saus en voeg eventueel nog wat zout toe.

Serveersuggesties

Presentatie: Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal. Strooi er koriander over. Geef er droog gekookte rijst apart bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip in kokossaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven