Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip met abrikozen rijstvulling recept
Kip met abrikozen rijstvulling recept

Kip met abrikozen rijstvulling


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel de uien en de knoflook. Snijd 3 uien in vieren. Snipper de laatste ui en de knoflook. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Bak de rijst en de kerrie kort mee. Voeg 500 mililiter water en 1 bouillonblokje toe. Laat de rijst op een laag vuur ca. 12 minuten wellen met het deksel op de pan. Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan en neem ze uit de pan. Was de abrikozen, halveer ze en verwijder de pit. Spatel ze door de rijst. Was de kip van binnen en van buiten en wrijf hem in met zout en peper. Vul de kip met de abrikozenrijst, zet de rest van de rijst apart. Steek de kip met satéprikkers dicht. Bind de poten met keukengaren samen. Leg de kip met de borst naar onderen in een braadslede. Verdeel de uien eromheen. Meng de olie met het paprikapoeder. Bestrijk de kip met een beetje olie. Braad hem ca. 1 uur en 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Los het tweede bouillonblokje op in 400 mililiter heet water. Voeg na 20- 30 minuten de bouillon toe. Keer de kip na 45 minuten en braad hem verder, bestrijk hem daarbij geregeld met de olie. Neem de kip uit de braadslede. Giet de braadfond bij de achtergehouden abrikozenrijst en verwarm de rijst weer met het deksel op de pan. Server de kip met de rijst. Geef er bijv. yoghurt met munt bij.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kip met abrikozen rijstvulling recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven