Pilaf met kip en abrikozen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Spoel de in een zeef onder koud stromend water tot het water helder blijft en laat de goed uitlekken Pel en snipper de en de .
  2. Snijd de in stukjes en de in repen van ca. 3 cm lang.
  3. Verhit 50 gram in een braadpan en roerbak de repen kip met de in ca. 3 minuten goudbruin, schep de kip en de met een schuimspaan op een bord.
  4. Verhit de rest van de in dezelfde pan en roerbak de ui en de knoflooksnippers en de stukjes abrikoos zachtjes in ca. 3 minuten.
  5. Roer de , de en de door het uimengsel en roerbak het geheel nog ca. 3 minuten.
  6. Schenk de bouillon erbij en breng die alroerende aan de kook, laat de , afgedekt in 15 minuten heel zachtjes garen Roer dan de kiprepen en de erdoor en laat het gerecht, afgedekt, in nog ca. 15 minuten gaar worden.
  7. Laat de pilaf, zonder deksel, op een heel laag vuur ca. 2 minuten uitdampen en breng hem op smaak met en .
  8. Roer, vlak voor het opdienen, de , en selderij erdoor.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippebouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippebouillon
  • boter, kippebouillon, yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • kippebouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bladselderij
  • boter en yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
726 kcal
36%2904 kcal
Vetten
33 g.
47%132 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
6%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
8%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
84 g.
32%336 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pilaf met kip en abrikozen