Murgh briyani (Saffraanrijst met kip)
- Herkomst India
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Breng de in een grote pan de halve en met het aan de kook.
Voeg de kip toe en laat 1½ -2 uur heel zacht koken tot het vlees mals en gaar is.
Neem de kip uit pan. - Bewaar het kooknat en de .
Neem het vlees van het karka en gooi vel en botten weg.
Leg het vlees in een kom, dek af met folie en houd warm onderin een voorverwarmde oven van 150 °C.
Breng 1½ deciliter van het kooknat in een steelpan aan de kook.
Leg de saffraan in een kom, giet het kokende vocht erover en laat 10 minuten trekken.
Was intussen de rijst goed, laat uitlekken en verwijder eventuele ongerechtigheden.
Smelt in een schone grote pan met dikke bodem.
Neem de uit het bewaarde kookvocht en laat uitlekken. - voeg toe aan de pan met de knoflook, , kardemom en kaneel en fruit alles 4-5 minuten op een laag vuur.
Voeg de rijst toe en roer goed, zodat alle korrels gekruid worden.
Zeef hierover zoveel van het resterend kookvocht, dat de rijst net onder staat.
Zeef dan het saffraan erover en breng aan de kook.
Laat zonder deksel 10-15 minuten zachtjes koken tot de rijst net zacht is; voeg zo nodig extra kokend of kooknat toe.
Giet de gare rijst af en schep hem in een grote, verwarmde schaal.
Schep de , rozijnen en gekookte kip erdoor. - Schik deze Biryani op een grote warme schotel en garneer met ei en gefruite uitjes.
Dien op.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- hardgekookte eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- ghee is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ghee is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 717 kcal | 35% | 4302 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 127 g. | 49% | 762 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |