Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip met abrikozensaus recept
Kip met abrikozensaus recept

Kip met abrikozensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de kipfilets open (Niet door!) Snijd de 4 abrikozen door en verwijder de pit als je verse gebruikt. Leg in iedere kipfilet 2 halve abrikozen en schep er een theelepel honing over. Vouw de filets weer dicht en steek ze vast met een cocktailprikker. Wrijf de filets in met peper, zout en kerriepoeder . Verhot boter of olie en bak de kipfilets aan beide zijden mooi goudbruin. Maak ondertussen de saus. Snijd hiervoor de ca. 8 gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Smelt wat boter in een pannetje en voeg de abrikozen toe. Bak deze hooguit 1 minuut onder voortdurend omscheppen. Voeg het sap toe en roer even goed door. Maak een papje van maizena met 3 eetlepels water. Roer dit door de abrikozensaus en blijf roeren tot het een klein beetje indikt. Roer als laatste de room erdoor, maar niet meer koken. Lekker bij rijst!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip met abrikozensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven