Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip met asperges en paprika recept
Kip met asperges en paprika recept

Kip met asperges en paprika


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 graden C., zet de ovengrill aan. Maak de paprika,s schoon, ontdoe ze van zaad en zaadlijsten en snijd ze in vieren. Leg ze met het vel naar boven 10 minuten onder de grill, tot het vel zwart word en loslaat. Stop de paprika's in een plastic zak en laat ze 1 5 minuten afkoelen. Ontvel daarna de paprika's en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Was de asperges, snijd de houtige uiteinden af en snijd de asperges in stukjes. Breng de asperges, de kippenbouillon, tijm, het zout en de peper in een grote pan aan de kook, zet het vuur laag en laat alles ca. 5 minuten met het deksel op de pan sudderen. Roer in een kom de bloem door de helft van de melk en voeg het papje toe aan de asperges. Schenk de resterende melk erbij, breng de saus aan de kook en laat het 10 minuten indikken, laat het nog 2 minuten sudderen Snijd de kipfilet aan blokjes, schep de paprika-en kipblokjes door het aspergemengsel. Serveer het gerecht met rijst, spaghetti of couscous.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip met asperges en paprika recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven