Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip met gember en piccalilly recept
Kip met gember en piccalilly recept

Kip met gember en piccalilly


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kip in stukken verdelen, licht zouten en normaal peperen. In een braadpan boter heet laten worden en de kipdelen aan alle kanten aanbraden. Uit de pan nemen. In de braadboter ui- en gemberstukjes fruiten. Als deze kleur krijgen de piccalilly toevoegen, samen met de marmelade, appel- en citroensap, kaneel en thijm. Dit 3 min. zachtjes laten borrelen, bouillontablet toevoegen en op laten lossen. Voeg water toe, laat alles opkoken en doe de kip weer terug in de pan. De kip mag niet droog koken. Als er te weinig vocht in de pan zit, voeg dan heet water of appelsap toe. Met het deksel op de pan en af en toe de kipdelen omdraaiend het geheel gaar laten worden op een zacht vuur in ruim een half uur. Het vocht eventueel binden met wat maizena. Opdienen met droog gekookte rijst.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kip met gember en piccalilly recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kip met gember en piccalilly heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Wirklich Herlich!
  Case gaf dit recept op 1 augustus 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven