Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip met Kokos (Kuku paka) recept
Kip met Kokos (Kuku paka) recept

Kip met Kokos (Kuku paka)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Marineer de kip. Doe hiervoor de kip in een kom, meng de marinade-ingrediŽnten en wrijf de kip hiermee in. Dek de schaal af en zet de kip 2.5 uur in de koelkast. Maak de saus. Pureer in een blender de tomaten met de ui, pepers , kokos, zout en komijn tot een pasta. Verhit de olie op middelhoog vuur in een grote pan ( wok). Doe de pasta uit de blender er onmiddellijk bij en roer eerst af en toe en wanneer hij dikker wordt constant, gedurende 7.5 minuten tot de pasta gebakken is en niet langer waterig. Doe de kip erbij en zet het vuur wat lager. Roer 1 minuut. Leg het deksel op de pan en verwarm alles onder af en toe roeren 12- 15 minuten. Aan het einde van deze tijd moet de kip rondom enigzins bruin zijn. Roer de kokosmelk erdoor met 50 milliliter water en breng alles aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat alles op laag vuur nog 15 minuten zachtjes koken. Roer vlak voor het opdienen de korianer en het citroensap erdoor.

Serveersuggesties

Kuku paka wordt met rijst geserveerd.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip met kokos (kuku paka) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven