Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip met veertig knoflookteentjes recept
Kip met veertig knoflookteentjes recept

Kip met veertig knoflookteentjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verdeel de kip in 4 stukken. Hak de kruiden en pel de knoflook. Maak van de bloem met water een dikke pasta. Verwarm de olie in een grote vuurvaste stoofpot. Fruit daarin gedurende 3 min. de selderij, peterselie en dragon. Bestrooi de in 4 stukken verdeelde kip met zout, vers gemalen peper en nootmuskaat en braad ze in de specerijen licht aan, waarbij u ze een paar keer omdraait. Voeg de gepelde knoflookteentjes en cognac toe. Leg de deksel op de stoofpot en dicht de naad af met pasta, waarbij u de rand goed aandrukt. Zet de pot gedurende 1 uur in een matige oven op 190 graden C. Verwijder vlak voor het opdienen de deegrand. Geef er vers geroosterde sneetjes brood bij, die men met de moes gekookte knoflook kan besmeren. Dit is een beroemd recept uit de provence. Schrik niet van de aangegeven hoeveelheid knoflook. Na zo'n lange kooktijd heeft die een milde, nootachtige smaak.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip met veertig knoflookteentjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven