Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kipfilet in witte wijnsaus recept
Kipfilet in witte wijnsaus recept

Kipfilet in witte wijnsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de champignons in plakjes. Snijd de kipfilets elk in 6 gelijke stukken, wrijf ze in met olijfolie en bestrooi ze met zout. Verhit een grillpan en grill de kipstukken aan beide kanten bruin en in 20 minuten gaar. Bak de laatste 5 minuten de champignons mee. Smelt de boter in een steelpan en voeg al roerend de bloem toe. Laat het mengsel op laag vuur 2 minuten pruttelen. Voeg de wijn toe en breng het aan de kook. Voeg de bouillon met kookroom toe en breng het roerend aan de kook tot een gebonden saus. Verdeel de kipstukken over 4 borden. Voeg de champignons toe aan de saus en warm het even goed door. Breng de saus op smaak met zout. Schep de saus over de kipstukken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kipfilet in witte wijnsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven