Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kipfilet met bramensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de aardappels grondig en deel ze in vieren. Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan met deksel. Bak de aardappels rondom. Breng op smaak met zout en peper. Gaar de aardappels afgedekt op laag vuur 10-1 5 minuten. Schud af en toe even om zodat de aardappels draaien. Neem het deksel van de pan en bak de aardappels in 5 minuten knapperig.
Was de bramen en dep ze droog. Dep eventueel de kipfilets droog en bak ze in 2 eetlepels olie aan elke kant 6 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Neem de kipfilet uit de pan en wikkel ze in de aluminiumfolie. Laat ze ca. 5 minuten rusten.
Pel en snipper de sjalotjes. Fruit de sjalotjes in het bakvet. Blus ze af met druivensap, 100 milliliter water en de balsamico en breng het geheel aan de kook. Roer de bramen, de honing en het bouillonblokje er doorheen en laat het geheel ca. 5 minuten op laag vuur koken.
Bind het bramenmengsel met de allesbinder en breng nogmaals kort aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de aardappels met de kip en saus. Garneer met peterselie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kipfilet met bramensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven