Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kipfilet met paprika-champignonroomsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de lente-uitjes schoon en snijd hem in dunne ringetjes.
Maak de champignons schoon.
Dep de kipfilet droog en snijd hem in plakken. Verhit 2 eetlepels olie in een ovenvaste pan. Bak de plakken kipfilet hierin 2 minuten per kant. Breng op smaak met zout en peper en neem uit de pan.
Maak de paprika's schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in blokjes. Verhit 2 eetlepels olie in het bakvet. Bak de champignons. Bak de paprika en de lenteuitjes kort mee. Breng op smaak met zout en peper.
Roer 250 milliliter water, de slagroom en de sherry er doorheen. Bind met de maizena. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 1 minuut koken op laag vuur. Was de basilicum en leg een paar blaadjes opzij voor garnering. Snijd de rest van de basilicum aan repen. Meng de kip en de basilicum door het groentemengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi het gerecht met de kaas en gratineer de schotel 3.5 minuten onder de hete grill in de oven of 6 minuten op de hoogste stand. Garneer met basilicum.

Serveersuggesties

Lekker met rijst of stokbrood.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kipfilet met paprika-champignonroomsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven