Kipfilets met komkommer en walnoten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Braadpan
  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Kippenfilets met keukenpapier droogdeppen en in kleine blokjes snijden.
  2. De zeven en en kerrie en een beetje door de roeren.
  3. Doe dit bloemmengsel bij de kipblokjes en de kip goed erdoor wentelen.
  4. schillen of schoonboenen.
  5. In de lengte overlangs snijden, zaadlijsten verwijderen en deze helften in repen van circa 1 cm breed snijden.
  6. De in een wok of braadpan verhitten en de uistukjes snel fruiten.
  7. Dan de blokjes kip al roerend erbij en goudbruin bakken.
  8. Voeg de toe en laat alles nog 1 a 2 minuten bakken.
  9. Blijf roeren.
  10. Haal de kip en de komkommerstukken uit de pan en giet de bouillon in de pan samen met de ketjap en en het geheel heel even aan de kook brengen.
  11. Doe de kip en weer in de pan, alles goed omscheppen en nog 2 a 4 minuten zachtjes laten pruttelen.
  12. Doe vlak voor het einde de erbij en goed door elkaar roeren.
  13. Schep alles in een schaal en strooi de lente-uiringetjes erover.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon, olie, sambal
  • kippenbouillon en sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis en bloem
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sambal kan sporen bevatten van noten en Allergie in walnoten
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon en olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
108 kcal
5%432 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kipfilets met komkommer en walnoten