Kipfilets in champignonsaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Braadpan
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Haal de door een mengsel van zout, peper en , druk goed aan en schut de overtollige eraf.
- Verhit de olie in een braadpan en bak de op hoog vuur rondom bruin.
- Neem ze uit de pan, bak de spekblokjes in het braadvet uit en laat de gehalveerde champignons meebakken tot ze kleuren.
- Voeg de gesnipperde en de knoflook toe en laat ze glazig fruiten.
- Roer er de , de bouillon, de creme fraiche en de door en laat kort koken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Schep de champignons in een ovenschaal en leg er de aangebraden boven op.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ca. 30 minuten in en voorverwarmde oven.
- Serveer er rijst bij waar een pakje ontdooide diepvrieserwten door is geschept
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gevulde kipfilets met champignonsaus41u55m
-
Recept
Kipfilets met komkommer en walnoten420m
-
Recept
Gegratineerde kipfilets met champignons410m
-
Recept
Gegrilde kipfilets met knoflook en rozemarijn445m
-
Recept
Ajam boemboe hijau (kipfilets met groene boemboe)445m
-
Recept
Daging ajam taugé (kipfilets met taugé en een zoet sausje)450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden en kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 298 kcal | 14% | 1192 kcal |
Vetten | 16 g. | 23% | 64 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 21 g. | 8% | 84 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |