Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kipgerecht voor mijn gasten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Aardappels schillen en in vieren delen. De knolselderij schillen, in plakken snijden en dan in blokjes snijden (de hoeveelheid die het lekkerst is, is 2/3 aardappels en 1/3 knolselderij). De aardappels en de selderi blokjes apart koken in water met iets zout. Hak de kippenpoten in tweeën. Kruid deze met zout, peper en paprikapoeder en braad deze aan in een pan met iets olijfolie en braadboter. Vuur lager zetten tot ze goed gaar zijn. Oven voorverwarmen op 190 graden celsius. Als de aardappels en de knolselderij gaar zijn, deze afgieten. De aardappels even droog koken. De knolselderij alleen afgieten. Dan bij elkaar doen en stampen. Crème fraîche toevoegen al naar gewenste smeuiigheid. Daarna zout, peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen. Alles goed pureren (Géén melk of boter toevoegen). De puree in een ovenvaste schaal doen en daaroverheen flink wat geraspte oude kaas strooien. In de oven doen. De haricots verts koken en op het laatst de peultjes toevoegen want die hebben minder gaartijd nodig. Als deze beiden gaar zijn een klontje roomboter en nootmuskaat toevoegen. De puree is klaar als de kaas gesmolten is.

Serveersuggesties

Op elk bord 2 delen kippenpoot leggen. De aardappel/knolselderijpuree ernaast draperen. Ik doe de puree meestal in een rond vormpje en dan op het bord. Dat kan ook al voordat je het in de oven doet. Daarnaast de boontjes mix leggen. Eventueel op de puree nog een stukje verse basilicum leggen. Naast elk bord een bakje warm water met citroen naast en dan lekker kluiven. Eventueel jus erbij en appelmoes, maar is niet echt nodig. De puree smaakt zo al lekker.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kipgerecht voor mijn gasten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven