Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Krokant gebraden Peking eend recept
Krokant gebraden Peking eend recept

Krokant gebraden Peking eend


Ingrediënten


7

Bereidingswijze


Peking eend op deze manier bereid krijgt een heerlijk krokant velletje dat door menigeen meer gewaardeerd wordt dan het malse eendenvlees. De voorbereidende werkzaamheden zijn nodig om het vel op de juiste manier te prepareren. Niet overhaasten dus!
Laat de eend rustig in de koelkast ontdooien. Dit kan 1 ŗ 1,5 dag duren. Was de eend schoon onder de kraan. Laat hem goed uitlekken en bind de poten met keukengaren bij elkaar. Zet een grote ketel water op het vuur. Breng dit aan de kook en dompel de eend daar 3 minuten in. Haal hem uit het water en laat hem goed uitlekken. Meng alle ingrediŽnten voor de marinade onder elkaar. Doe de marinade in een grote pan en maak hem handwarm. Dompel de eend hierin. Laat hem ca. 4 uur marineren terwijl je hem (of haar) regelmatig omkeert. Neem de eend uit de marinade en laat hem goed uitlekken.
Hang hem aan een touwtje voor een ventilator en laat die gedurende 6 uur in de laagste stand draaien om de eendenhuid goed te drogen.
Verwarm de oven voor op 240 graden celsius. Vul een grote braadslee met 5 cm water. Plaats die onder in de oven. Plaats daarboven een rooster en leg de eend op zijn rug daarop. Braad de eend aldus 15 minuten. Zet de oven nu op 180 graden celsius, draai de eend om en laat hem nog eens 1 uur en 10 minuten braden.
Maak ondertussen de saus gereed.
Verwarm het water in een sauteuse. Voeg alle ingrediŽnten toe behalve de zilveruitjes en de sherry. Breng de saus tegen de kook aan en roer goed door totdat alle ingrediŽnten zijn opgelost. Laat op een laag vuurtje 20 minuten sudderen. Roer af en toe even door.
Voeg de uitgelekte zilveruitjes en de sherry toe. Bind de saus lichtjes met een klein beetje aardappelmeel.

Serveer de eend in zijn geheel op een schaal. Snijd hem pas aan tafel in stukken of gebruik daarvoor de wildschaar.
Overgiet royaal met de saus en geef er aardappelkroketjes bij en een frisse salade.

Serveersuggesties

Suggestie voor de salade: Hollandse kropsla met een fijn gesnipperd sjalotje en enkele in stukjes gesneden trostomaatjes. Enkele in partjes gesneden ananasschijven. Een marinade van olijfolie, witte balsamico-azijn, slasaus en gembersiroop.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit krokant gebraden peking eend recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Krokant gebraden Peking eend heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Misschien lekker, maar met Peking Eend heeft dit recept niks te maken. Peking eend wordt gemarineerd met maltose siroop. Anders kan je elke eend die per ongeluk een oven in vliegt wel Peking Eend noem... Lees reactie
    Ian gaf dit recept op 18 november 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven