Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mexicaanse kipstoofpot recept
Mexicaanse kipstoofpot recept

Mexicaanse kipstoofpot


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit in een braadpan de olie en braad de kip in 2 porties aan. Neem de kip uit de pan. Bak de ui in het achtergebleven bakvet zachtjes glazig. Neem de ui uit de pan. Voeg zo nodig extra olie toe en bak de amandelen lichtbruin. Voeg de knoflook, peper, sesamzaad, kruidnagel en kaneel toe en bak het even zachtjes mee (de amandelen mogen niet te donker worden). Draai de ui, amandelmengsel en een deel van de tomatenblokjes met de staafmixer of in keukenmachine tot een pulp. Schep de pulp terug in de pan en voeg de rest van de tomatenblokjes en de chocolade toe. Blijf roeren tot de chocolade gesmolten is. Breng de saus op smaak met zout. Leg de kip in de saus en laat het, afgedekt op heel laag vuur (op een vlamverdeler) in 45 minuten gaar stoven. Voeg eventueel wat kokend water toe om de saus de juiste dikte te geven: iets dunner dan appelmoes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit mexicaanse kipstoofpot recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven