Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Nasi Koening met tjotjo ajam recept
Nasi Koening met tjotjo ajam recept

Nasi Koening met tjotjo ajam


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de serehstengels schoon en halveer ze. Verhit in een braadpan olie en bak de kipkarbonades rondom bruin. Schep het op een bord. In dit bakvet sambal met 1 serehstengel 2 minuten zachtjes fruiten. Roer de suiker erdoor en laat het smelten. 1 blik kokosmelk en 1 deciliter water erdoor roeren. Blijven roeren tot mooie saus ontstaat. Kipkarbonades in de saus leggen en naar smaak zout toevoegen. Kip onafgedekt in 40 minuten zachtjes gaar smoren en saus dikker laten worden. In pan andere blik kokosmelk met 2 deciliter water, koenjit, andere serehstengel, laurierblaadjes, kruidnagels en zout aan de kook brengen en goed blijven roeren. Rijst erdoor roeren en in 15 minuten zachtjes gaar koken. Afgedekt nog 10 minuten laten staan. Rijst op vier borden scheppen. Tjotjo ayam ernaast scheppen.

Serveersuggesties

Serveren met seroendeng, komkommer en omeletreepjes.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit nasi koening met tjotjo ajam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven