Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Parelhoen met abrikozen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de abrikozen enkele uren in 1 deciliter witte wijn.
Voeg de suiker toe.
Kook de abrikozen vervolgens 5 minuten in het weekvocht.
Laat ze hierin afkoelen en vervolgens uitlekken.
Rasp de citroen met een zesteur en blancheer dit dertig seconden in kokend water.
Laat de citroenrasp uitlekken in een zeef.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Fruit de sjalotje glazig in 10 gram boter.
Voeg de rest van de witte wijn en de fond toe en laat in ca. 5 minuten inkoken tot de helft.
Doe een abrikoos, 1 deciliter weekvocht en de crème fraiche erbij en breng dit aan de kook.
Pureer de warme vloeistof met de blender tot een gebonden saus en breng op smaak met zout en peper.
Roer tenslotte de citroenrasp aan de saus toe en houd deze warm. Verhit de rest van de boter in een pan en bak hierin de parelhoenfilets aan beide kanten goudbruin.
Leg de parelhoenfilets aan een kant op het bord en de abrikozen aan de andere kant.
Giet de saus rondom en leg er een toefje veldsla bij.
Bestrooi met de pistachenoten.
Lekker met gebakken aardappeltjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit parelhoen met abrikozen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven