Parelhoen uit de oven

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Braadslee
  • Braadpan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C of bij hete lucht op 160°C.
  2. Wrijf de parelhoen in met wat en .
  3. Kruid ook de binnenzijde met , en .
  4. Bind de vleugels en poten bijeen met keukengaren.
  5. Schil de groenten en snijd ze klein.
  6. Verhit 25 gram boter in een braadpan en braad de parelhoen rondom aan.
  7. Voeg de groenten toe en bak ze even mee.
  8. Blus dan af met de .
  9. Voeg de witte toe, de de en de .
  10. Doe alles over in een braadslee of ovenschotel.
  11. Dek af met aluminiumfolie en plaats in het midden van de voorverwarmde oven.
  12. Laat 70 à 90 minuten garen.
  13. Neem de parelhoen uit de oven en houd hem warm.
  14. Giet de braadjus door een zeef en doe in een pannetje.
  15. Voeg de toe en bind hem lichtjes met aangemaakte .
  16. Breng nog even op smaak met ev.
  17. wat of .
  18. Verwijder het keukengaren en verdeel de parelhoen in stukken.
  19. Verdeel de stukken over 2 of 3 voorverwarmde borden en bedruip royaal met de saus.
25
25
25

Variaties op Parelhoen uit de oven

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Parelhoen uit de oven
VariatieAantalGang
Parelhoen uit de oven1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • knolselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • koksroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Parelhoen uit de oven heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Prachtig recept! Mooi uitgebalanceerd...
Jurgen 23 oktober 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
112 kcal
5%336 kcal
Vetten
6 g.
9%18 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%6 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Parelhoen uit de oven