Parelhoen met zoete appel-abrikoosvulling en honingjus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Aluminiumfolie
  • Oven
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Dep de parelhoen droog met keukenpapier en maak de poten los, bewaar het touwtje.
  2. Schil de en snijd deze in blokjes.
  3. Doe de in een kom.
  4. Verkruimel het brood en voeg bij de .
  5. Hak de grof en schep met de jam, en de door het kruim.
  6. Breng de vulling op smaak met en zout en schep het in de buikholte van de parelhoen.
  7. Duw de poten terug en zet ze weer vast met het touwtje zodat de buikholte goed gesloten is.
  8. Wrijf de parelhoen rondom in met olie, en zout.
  9. Leg de parelhoen in de braadslede en rooster in een voorverwarmde oven (200°) in ± 90 minuten goudbruin en helemaal gaar.
  10. Leg de parelhoen af en toe op zijn zijkanten voor een egale kleur.
  11. De parelhoen is gaar als het vleessap uit het dikste deel helder is.
  12. Haal de parelhoen uit de braadslede en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  13. Zet de braadslede op matig vuur en schenk het erbij.
  14. Breng het aan de kook en roer de aanbaksel met een spatel los.
  15. Voeg de , en zout naar smaak toe en laat de jus to de gewenste dikte inkoken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wit brood
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
43 kcal
2%172 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Parelhoen met zoete appel-abrikoosvulling en honingjus