Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Parelhoen met calvados recept
Parelhoen met calvados recept

Parelhoen met calvados


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wrijf de parelhoen in met zout en versgemalen peper. Schil de goudreinetten en stop een halve appel in de buikholte. Naai de buikholte dicht met garen.
Braad de parelhoen in een braadpan in de boter aan alle kanten licht
goudbruin, boven niet al te fel vuur. Keer regelmatig en bedruip regelmatig met braadvocht.
Snijd de resterende 1,5 appel in plakken. Neem de vogel na een half uurtje uit de pan en leg de plakken appel in de braadboter. Zet de parelhoen op de plakken appel, temper het vuur tot laag en laat de parelhoen, nu met een deksel schuin op de pan, nog een drie kwartiertjes sudderen.

Verwarm een lepel calvados boven een gasvlam en houd dan de lepel schuin totdat de vlam erin slaat. Laat de brandende calvados over de parelhoen lopen en laat de vlammetjes rustig uitbranden( let op dat de afzuiger niet aanstaat!). Neem de vogel uit de pan. Giet de
cider bij het braadvocht en meteen de iets voorverwarmde slagroom. Roer goed door, leg de parelhoen er weer bij en laat het geheel nog enkele minuten sudderen.
Laat de saus niet meer aan de kook komen.

Serveersuggesties

Lekker met gecarameliseerde witlof en aardappelpuree.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit parelhoen met calvados recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven