Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
perzik met biersaus recept
perzik met biersaus recept

perzik met biersaus


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Hak de peterselie fijn en zet apart. Neem een vleespan en een flinke klont boter. Laat de boter smelten in de pan tot ze niet meer schuimt en heet genoeg is (mag niet bruin worden) en bak daar de ingesmeerde kipfilets met kipkruiden in. Bak ze bruin aan beide kanten en laat ze dan gaar bakken op een klein vuurtje met eventueel een deksel op de pan (regelmatig kijken zodat je vlees niet aanbrand). "tip" (als je ziet dat het vlees aanbrandt, doe er dan klein beetje water bij). Haal het vlees uit de pan en zet apart. Open de dozen perziken en doe de inhoud van de siroop van een grote doos perzik in de vleespan waar je aangekoekt vet in zit van je kipfilets en doe daar ook een halve liter bier bij (je kan gerust meer bier en siroop bij het braadvet mengen naar gelang je saus wilt) plus een bouillon blokje van kip. Meng de inhoud en laat ongeveer 5 10 minuten inkoken op een gematigt vuur. Dik de saus aan met maizena naar de gewenste dikte. Zet het vuur even uit of op een klein vuurtje en voeg het volledig doosje room toe (nadat je room toevoegt, mag de saus niet meer koken). Ondertussen doe je de kroketten in het frietvet en bak ze mooi goudbruin (voor de hoeveelheid neem je ongeveer 10 stuks de man, mag ook meer zijn). Als je kroketten klaar zijn, zet deze dan even in de oven om ze warm te houden "tip" (kroketten zijn altijd lekkerder als je ze direct opdient, vers uit de frituurpan) Warm de saus terug op zonder koken en doe daar de versgesneden peterselie bij en dan schik je wat saus op een bord en leg daar de opgewarmde kipfilet (microgolfoven) in. Schik dan wat kroketten op het bord en perziken en werk af met vers gemalen peterselie die je rond je gerecht op je bord schikt. tip: Om het recept volledig tot zijn recht te laten komen, schenk je daar een fris pechebier (lindemans) of kasteelbier bij.

Allergenen Informatie

Voor dit perzik met biersaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven