Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pikante kalkoencurry recept
Pikante kalkoencurry recept

Pikante kalkoencurry


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de abrikozen, halveer ze en verwijder de pit. Was de lente-uitjes en snijd ze in ringen. Dep het vlees droog en snijd het in blokjes. Verhit de olie in een grote pan. Bak hierin portiesgewijs het vlees krachtig aan. Breng op smaak met zout en peper en neem het uit de pan. Bak de abrikozen in het hete braadvet kort aan en neem ze uit de pan. Verdeel het vlees en de abrikozen in 4 kleine ingevette ovenschaaltjes of in een grote ovenschaal. Verhit 1 eetlepel boter in het braadvet. Fruit de lente-uitjes. Stuif de kerrie eroverheen en fruit hem kort mee. Roer er ca. 375 mililiter water, de slagroom en het bouillonblokje doorheen en breng aan de kook. Roer de ma´zena glad met een beetje water. Roer het door de saus en breng hem alsnog aan de kook. Breng de saus op smaak. Giet de saus over het vlees en de abrikozen en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de schotel 22.5 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C. Serveer er bijvoorbeeld rijst bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pikante kalkoencurry recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven