Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pikante Kip Kerrie recept
Pikante Kip Kerrie recept

Pikante Kip Kerrie


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hak de kip naar uw gewenste grote. De kip in een kom met wat water en 1 dopje azijn. Goed om mengen, water weggooien en vervolgens weer met wat water wassen. Kip in een vergiet laten uitlekken! Dit zodat het glibberige van het kip weggaat. Uien snijd je in reepjes. Knoflook en de rode peper stamp je fijn, maal je fijn in je keukenmachine. Pan goed heet maken. Olie in de pan doen. Als je olie goed heet is, doe je de uitjes in je pan. Laat deze goudbruin worden. Zijn je uitje goudbruin doe je de kerrie erbij. Deze bak je net zolang totdat het een beetje donker wordt. Je kunt ook aan je lepel ruiken. Dit zal wat sterker ruiken. Daarna de knoflook en peper die u samen heeft gestampt of gemalen erbij. Dit alles goed mengen. Nadat de kip goed is uitgelekt, gaat deze in pan. Alles goed om mengen. Kip laat wat water vrij. Als deze is opgedroogd, gaat erbij zwarte peper, aji-no-moto en kippenbouillonblok. Alles goed omscheppen. Als het kip gaar is, gaat de sojasaus erbij en de gele peper (deze zijn schuin in reepje gesneden). Alles omscheppen en voila! Smakelijk eten!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit pikante kip kerrie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven