Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Pluivee Eend met pernod


Ingrediënten


Bereidingswijze


Spoel de filet af en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de olie in een braadpan en bak de filet bruin, te beginnen met de velkant. Neem de filets uit de pan en leg ze op een stuk keukenpapier. Voeg aan het braadvet de ui en wortel toe en roerbak dit ca. 5 min. Voeg al roerend de wijn en pernod toe, dan de sinaasappelsap en rasp. maak op smaak met zout en peper. Voeg het vlees weer toe en laat op een laag vuur in ca. 20 min. met de deksel op de pan zachtjes gaar worden. Uit de pan halen en warm houden. Pureer de saus met een staafmixer. Roer de zure room en de aangemaakte maizena door de saus en blijf roeren tot de saus dik begint te worden. Kruid met peper en zout. Snijd de filets in dunne plakjes. Schenk 1 eetlepel saus op een bord en rangschik er de plakjes eend op. Garneer met een blaadje mint. Geef de rest van saus er apart bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pluivee eend met pernod recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven