Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Poulet à la Diable recept
Poulet à la Diable recept

Poulet à la Diable


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm 60 gram boter zodat ze juist gesmolten is. Snijd het haantje in twee helften. Snijd de citroen doormidden. Wrijf het haantje in met een halve citroen, doe er zout en peper over en strijk ze met een kwast in met gesmolten boter. Leg ze in een ovenvaste schaal en schuif deze in een oven van 170 graden C. Laat ze 25 minuten bakken. Keer ze na 12 minuten om. Meng de mosterd met wat cayennepeper. Haal de haantjes uit de oven en smeer ze helemaal in met mosterd. Strooi er zoveel paneermeel over, dat er een dikke laag op zit. Doe er de rest van de gesmolten boter over en zet de schaal nu onder de grill. Draai het vlees vaak om. Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Doe ze met de wijn en de azijn in een pannetje en laat het tot 1/3 deel inkoken. Kneed de rest van de boter met de bloem tot een beurre manié. Voeg de bouillon bij de sjalot en wat cayennepeper en laat het 10 minuten koken. Klop dan de beurre manié met beetjes door de saus zodat deze dikker wordt. Was en hak wat peterselie en geef deze in de saus. Als de haantjes mooi bruin zijn, leg ze dan op een voorverwarmde schaal en geef er de saus in een sauspan bij.

Serveersuggesties

Aanbevolen wijn om te drinken: Mooi Kaap Droe Steen 2009. Lekker met gebakken aardappeltjes en bijvoorbeeld sperziebonen.

Allergenen Informatie

Voor dit poulet à la diable recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven