Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rode kipcurry met cashewnoten recept
Rode kipcurry met cashewnoten recept

Rode kipcurry met cashewnoten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook ze in een pan met ruim kokend water in 5 minuten beetgaar. Spoel ze af in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Snijd de spaanse pepers overlangs doormidden. Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in de lengte in repen. Snijd de kip in blokjes. Schep 2 eetlepels dikke kokosroom van de kokosmelk in een wok en laat de room smelten. Bak de currypasta mee tot hij gaat geuren. Schep de kip, boontjes en pepers erdoor en voeg de rest van de kokosmelk toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen tot de kip en boontjes gaar zijn. Snijd de citroenblaadjes in reepjes. Schep de noten met de vissaus, citroenblaadjes en basilicum door de kip en warm het gerecht nog even goed door.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rode kipcurry met cashewnoten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Rode kipcurry met cashewnoten heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Vandaag dit gerecht zelf gemaakt, erg lekker, het is schoon op gegaan wel met witte rijst erbij. Dit hoort er eigenlijk wel bij, verder was het citroengras uit een potje, volgende keer toch kijken voo... Lees reactie
    Bob gaf dit recept op 1 december 2016 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven