Roti Kip
- Herkomst Suriname
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van FreddyL
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Hapjespan
- Wok
- Magnetron
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Snij de in stukjes en doe ze in een kom.
Voeg 4 geperste knoflooktenen, 3 el , 3 el hindoestaanse en wat peper en zout aan de toe.
Roer dit alles goed door elkaar en zet dit afgedekt weg in de koelkast.
Schil de en snijd deze in middelgrote stukken.
Doe de aardappels in een pan met een liter water en de 4 kippenbouillonblokjes.
Kook de aardappels tegen gaar aan.
Giet de aardappels af en vang de bouillon op!
Maak de schoon en snijd deze in stukken van 3 á 4 cm.
Kook de in circa 10-15 min net niet gaar en giet deze dan af.
Kook de hard en pel deze.
Snipper de .
Doe in hapjespan of wok 2 el wokolie en fruit hierin de gesnipperde ui.
Bak vervolgens de kip mee.
Voeg de toe en roer deze door de kip heen.
Voeg nu 300 ml van de opgevangen toe en breng dit aan de kook.
Voeg nu de gekookte toe en 3 el Hindoestaanse .
Geheel zachtjes laten pruttelen met deksel erop.
Voeg af en toe wat toe zodat de saus niet te droog wordt.
Als de aardappels gaar zijn de toevoegen en mee laten garen.
Voeg nu de gepelde toe en laat deze mee opwarmen.
Warm als laatste de platen op in de oven of magnetron.
Serveer nu de plaat met het mengsel op een bord.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Roti met masala kip41u30m
-
Recept
Roti kipfilet445m
-
Recept
Kip masala, onderdeel van de Roti430m
-
Recept
Kerrie Kip43u
-
Recept
Kip massala455m
-
Recept
Kip in cocos46u
Variaties op Roti Kip
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Roti kip | 1 | Gevogelte |
Roti kipfilet | 1 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kippenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 235 kcal | 11% | 1410 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 54 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 4% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 5% | 6 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 60 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |