Roti Kip

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Wok
  • Magnetron
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Snij de in stukjes en doe ze in een kom.
    Voeg 4 geperste knoflooktenen, 3 el , 3 el hindoestaanse en wat peper en zout aan de toe.
    Roer dit alles goed door elkaar en zet dit afgedekt weg in de koelkast.

    Schil de en snijd deze in middelgrote stukken.
    Doe de aardappels in een pan met een liter water en de 4 kippenbouillonblokjes.
    Kook de aardappels tegen gaar aan.
    Giet de aardappels af en vang de bouillon op!

    Maak de schoon en snijd deze in stukken van 3 á 4 cm.
    Kook de in circa 10-15 min net niet gaar en giet deze dan af.

    Kook de hard en pel deze.

    Snipper de .

    Doe in hapjespan of wok 2 el wokolie en fruit hierin de gesnipperde ui.
    Bak vervolgens de kip mee.
    Voeg de toe en roer deze door de kip heen.
    Voeg nu 300 ml van de opgevangen toe en breng dit aan de kook.
    Voeg nu de gekookte toe en 3 el Hindoestaanse .
    Geheel zachtjes laten pruttelen met deksel erop.
    Voeg af en toe wat toe zodat de saus niet te droog wordt.
    Als de aardappels gaar zijn de toevoegen en mee laten garen.
    Voeg nu de gepelde toe en laat deze mee opwarmen.

    Warm als laatste de platen op in de oven of magnetron.

    Serveer nu de plaat met het mengsel op een bord.
25
25
25

Variaties op Roti Kip

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Roti Kip
VariatieAantalGang
Roti kip1Gevogelte
Roti kipfilet1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
235 kcal
11%1410 kcal
Vetten
9 g.
13%54 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
4%0 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%6 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
4%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Roti Kip