Roti kipfilet

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Wok
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Snijd de in kleine stukjes en doe deze in een kom.
    Pers 2 of 4 tenen en voeg deze toe aan de kip.
    Voeg ook een scheut olijfolie aan de kip toe, samen met een ruime hoeveelheid van de massala en wat en .
    Roer de kip nu goed door en dek vervolgens de kom af met vershoudfolie.

    Schil de en snijd deze in middelgrote stukken.
    Doe de in een pan met water en breng dit tezamen met een aantal blokjes aan de kook (bouillon mag goed sterk zijn).

    Maak de schoon en snijd deze in stukjes van ongeveer 3 a 4 cm.
    Breng deze aan de kook en kook ze een paar minuten.
  2. Giet ze af voordat ze zacht worden!

    Giet nu ook de af voordat ze echt gaar zijn!
    Maar let op!
    Vang de van de op in een maatbeker.
    Kook en pel hierna 4 .

    Warm nu een wok of hapjespan op en fruit hierin een fingesnipperde ui (of 2).
    Bak de stukjes kip even mee zodat deze rondom een beetje bruin zijn.
    Voeg nu een blikje tomatenpurree toe en roer deze door de kip heen.
    Voeg nu een gedeelte van de toe aan de kip en breng dit aan de kook.
    Voeg nu ook de toe.
    Strooi een geruime hoeveelheid massala en een beetje , en over het mengsel.
    Laat het geheel zachtjes pruttelen met de deksel erop en voeg telkens een beetje water toe om de saus niet te droog te laten worden (het zetmeel van de in de bouillon zal de saus binden).
    Strooi zo nu en dan nog wat massala over de mix (je kan er niet snel te veel overheen doen).
    Voeg als de bijna gaar zijn de boontjes toe en laat deze mee garen.
    Warm op het eind de gepelde toe aan het geheel en laat deze mee opwarmen en de kleur van de op nemen.

    Warm intussen de rotiplaten op in een voorverwarmde oven of koekenpan.
    Serveer nu het rotimengsel op het bord naast de warme opgevouwen rotiplaat!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (5)

Roti kipfilet heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.2 / 10 in 5 recensies
RESET

Simpel lekker recept.
`Paul 28 februari 2016
Ik heb deze al eens eerder gemaakt en smaakte heerlijk. Vandaag ga ik hem weer maken. Ik heb vorige keer kipfilet gebruikt, dat is wel makkelijk eten. Maar zal het eens met drumsticks proberen. Heb da... Lees reactie
Yvonne 20 oktober 2014
Bedankt voor het recept. Ik heb het met kalkoenfilet gemaakt en zonder het ei. Was erg lekker. Volgende keer ga ik wel meer masala erin doen. @Esther: dit soort recepten hebben geen vaste hoeveelhe... Lees reactie
Nitzan 21 januari 2014
Wil het graag proberen maar welke hoeveelheden gebruik je van wat?
Esther 15 augustus 2013
Maar dat is met Kippenpoten/drumsticks toch veel lekkerder. Die geven veel meer smaak.
Sharon 15 augustus 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
236 kcal
11%944 kcal
Vetten
5 g.
8%20 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
6%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
8%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
5%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Roti kipfilet