Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Snelle pekingeend recept
Snelle pekingeend recept

Snelle pekingeend


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Verwijder vel en vet van eendenborst, snijd het vlees in smalle reepjes. Roer soyasaus, honing, citroensap, cayennepeper en 5 kruidenpoeder door elkaar. Vlees erdoor mengen, ongeveer 10 minuten in laten trekken, laat het vlees uitlekken en vang de marinade op in een kom. Snijd intussen de bosuitjes in stukjes van 5 of 6 cm en leg ze in ijs water (dan gaan ze krullen) Snijd de komkommer in de lengte door en haal de zaadjes eruit, snijd het dan in plakjes. Overgiet de mihoen met heet water, zoals het wordt beschreven op de verpakking. Vlees bereiden. Olie verhitten roerbak de eend reepjes op hoog vuur tot het begint te kleuren, schep er dan de marinade door en bedruppel met sesam olie. Proef of er nog zout en peper nodig is. Schep de mihoen op de borden of in kommen. Verdeel de eend erover, garneer met bosui en komkommer. Giet de hoisinsaus in kleine kommetjes. De 5 kruidenpoeder kan je ook vervangen door koriander poeder, natuurlijk krijgt het gerecht dan een ander smaak.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit snelle pekingeend recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven