Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tandoori kip curry recept
Tandoori kip curry recept

Tandoori kip curry


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd ieder portie kip door de helft en verwijder eventuele huid.
Snijd de kip op diverse plaatsen in met een scherp mes.
Meng, in een kom, het citroen-/limoensap, knoflook en zout/peper en wrijf dit mengsel over de kip en zet dit apart.
Maal het komijn- en korianderzaad en meng dit in een kom met de yoghurt, de kleurstof en garam masala en wrijf deze marinade over de kip en goed in de inkepingen.
Laat dit 24 uur in de koelkast staan!

Wanneer gereed om te bereiden, verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Vul de bodem van een grill plaat met water.
Smeer de kip in met de (geklaarde) boter of olie en plaats deze op de grillplaat.
Keer de kip na 30 minuten om en besmeer deze met het vocht uit de bodem.
Bak de kip nog 30 minuten en serveer deze heet.

Serveersuggesties

Let op: 24 uur laten marineren! Serveer op een bedje van gescheurde sla, uienringen en limoenpartjes. Lekker met rijst en/of naanbrood

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tandoori kip curry recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven