Murgh masala (Dubbelgekruide kip)

Ingrediënten

+ -
print

Masala:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Blender
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Snijd het kippenvlees in repen van 3 cm breed en leg ze in een kom.
    Bedruppel met citroensap en bestrooi met zout en peper.
    Wrijf ze goed in en zet afgedekt apart.
    Hak in een blender of keukenmachine de ui, knoflook en gember fijn.
    Voeg de yoghurt toe en zeef de sappen van de kip erbij.
    Draai tot een homogene saus en schenk over de kip.
    Laat alles afgedekt minstens 24 uur marineren in de koelkast.
    Steek de kip aan spiesjes en bewaar de marinade.
    Rooster ze op de barbecue of onder de grill in 6-8 minuten zo langzaam mogelijk net gaar (de kip mag niet te gaar worden).
    Trek het vlees van de pennen.

    Voor de masala:
    Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook op een laag vuur in 4-5 minuten zacht.
    Strooi er kurkuma, chilipoeder en kaneel bij, roer goed en bak 1 minuut.
    Voeg de kardemom, koriander en anijs toe en roerbak 2 minuten.
    Voeg de bewaarde yoghurtmarinade toe, meng goed en breng aan de kook.
    Leg de repen kip erin, warm nog 2-3 minuten zachtjes door en dien het gerecht meteen op.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt en ghee
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt en ghee is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
40 kcal
2%160 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Murgh masala (Dubbelgekruide kip)