Kip Vindaloo
- Herkomst India
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van 34533
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Pan
Bereidingswijze
- Maak in de vijzel van de ingredienten, behalve kip, boter en een boemboe en wrijf hier de kipstukjes mee in.
- Is het door de niet vochtig genoeg, doe er dan een beetje water bij.
- De kip moet als u em aandrukt in de schaal net onder het boemboe/azijnmengsel staan.
- Laat de kip minstens 4 uur marineren.
- Neem de kip uit de marinade en laat uitlekken.
- Gooi de marinade niet weg.
- Braad de kip aan in de boter tot ze begint te kleuren en voeg de overgebleven marinade toe.
- Doe een deksel op de pan en laat stoven tot de kip gaar en de saus ingedikt is.
- Serveer bij witte rijst of naan-brood.
- Een frisse salade is er ook lekker bij.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Eend -Vindaloo41u15m
-
Recept
Kip vindaloo445m
-
Recept
Kip Tikka435m
-
Recept
Tandoori kip curry41u
-
Recept
Tandori-kip455m
-
Recept
Bengaalse kip (kip met bloemkool en aardappels)42u
Variaties op Kip Vindaloo
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kip vindaloo | 1 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- geklaarde boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in geklaarde boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- geklaarde boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 180 kcal | 9% | 720 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 6% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 8% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |