Murgh mussalum (Pikante kip uit de oven)

Ingrediënten

+ -
print

Kruiden:

Garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Blender
  • Braadslee
  • Vijzel
  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Spreid het koriander- en komijnzaad en de laurier op een bakplaat uit.
    Rooster ze 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C tot de laurier krokant is.
    Ontvel intussen de kip en spoel goed af.
    Dep de kip droog en kerf met een scherp mes diepe inkepingen in de poten en borst.
    Doe de yoghurt, ui, knoflook en chilipepers in een blender of keukenmachine en draai tot een gladde massa.
    Maal de geroosterde specerijen in een vijzel en voeg toe aan de yoghurtmix.
    Wrijf er de hele kip mee in en laat die dan 24 uur marineren op een koele plaats; bedruip af en toe met de marinade.

    Voor de kruiden:
    Smelt de ghee in een vuurvaste casserole met goed sluitend deksel.
    Fruit de ui, knoflook en gember op een laag vuur in 4-5 minuten zacht.
    Stamp de kaneel, kruidnagels, kardemom en peper in een vijzel fijn en voeg toe aan de pan.
    Bestrooi met zout, voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
    Roer de garam masala erdoor en doe nu de kip met marinade erbij.
  2. Dek goed af, draai het vuur hoger en kook 2 minuten, al stevig schuddend met de pan.
    Zet de casserole in een op 190 °C voorverwarmde oven en stoof 1 uur.
    Neem de pan uit de oven en draai deze op 230 °C.
    Breng de kip van de pan over in een braadslee.
    Bedruip met de saus uit de pan en braad nog 30 minuten in de oven tot de buitenkant krokant is en er bij inprikken in het dikste vlees helder vocht uitloopt.
    Laat de saus in de pan iets afkoelen, giet in een blender, draai glad en maak weer warm.
    Serveer de kip warm, gegarneerd met toefjes koriander en parten .
  3. Geef er de saus apart bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • bulgaarse yoghurt, kruiden, kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in bulgaarse yoghurt en ghee
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in bulgaarse yoghurt en ghee
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
45 kcal
2%180 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Murgh mussalum (Pikante kip uit de oven)