Tandoorikip

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Aluminiumfolie
  • Braadslee
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Haal het vel van de kip.
  2. Snijd de poten en/of de filet door en maak met een scherp mes 2-3 inkepingen in elk stuk vlees.
    Wrijf ze in met en citroensap en laat dit een half uur intrekken.
    Maak in de keukenmachine een glad mengsel van de gember, knoflook, groene , en de yoghurt en klop er daarna de overige ingrediënten door.
    Giet de marinade over de kip en strijk hem met een kwastje uit, vooral in de inkepingen.
    Dek de schaal af met cellofaan en laat de kip 6-8 uur marineren of laat hem een nacht in de koelkast staan.
    Verwarm de oven voor op 240 °C.
    Bekleed een braadslee met aluminiumfolie en leg de stukken kip erin.
    Plaats de braadslee midden in de oven en braad de kip 25-30 minuten.
    Keer de stukken voorzichtig om, zodra ze bruin worden en bedruip ze met braadvocht en marinade.
    Haal de braadslee uit de oven en til elk stuk kip met een tang op om het overtollige braadvocht eraf te laten lopen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bulgaarse yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in bulgaarse yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bulgaarse yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
83 kcal
4%332 kcal
Vetten
4 g.
5%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tandoorikip