Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Tournedos van eendenborsten met eendenlever


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de eendenborsten schoon door te veel naasthangend vet af te snijden. Er blijft meer dan genoeg over. Snijd peesjes weg en snijd de borsten in de lengte van af de smalle kant open zonder ze door te snijden.
Leg in de holte van iedere borst repen eendenlever. Zout zeer licht en maal er verse peper over.
Snijd de dadels door en verwijder de pit en leg reepjes dadel naast/op de eendenlever. Bind de borsten nu stevig dicht op vier Ó vijf plekken.
Snijd vervolgens tussen de touwtjes vier tournedos (dikke plakken).
Bak deze tournedos in zeer weinig boter. Vet van de eendenvellen gaat los komen. Bak naar smaak iedere zijde een minuut of drie Ó vier. Deze borsten mogen mooi rosÚ blijven. Gebruik je een thermometer dan mag de kerntemperatuur op 50 graden komen.
Haal de borsten uit de pan. laat de tournedos in folie rusten. Eventueel kunnen ze in folie bewaard worden in een oven van 90 graden.
Schep een eventueel te veel aan vet er uit. Deglaceer de pan met portwijn. Voeg stevig roerend aan de kokende jus een lepel ijskoude boter toe. Geef nog een stevige draai aan de pepermolen Et voula, de saus is klaar. Schep op ieder bord een beetje saus en leg daar de tournedos boven op.

Serveersuggesties

Goed te eten met aardappelkroketjes en bijvoorbeeld rode kool. Ook spruiten met kastanjes gemengd doen het hier goed bij.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit tournedos van eendenborsten met eendenlever recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Tournedos van eendenborsten met eendenlever heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

 • Hmmm! Het valt alleen niet altijd overal mee om aan mooie eendenlever te komen, maar als het lukt, is dit een heerlijk recept om te maken.
  Bezoeker gaf dit recept op 21 maart 2016 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven