Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witlof-kipschotel recept
Witlof-kipschotel recept

Witlof-kipschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de kipfilet in stukjes. Pel en snipper de sjalotjes. Verhit de olie in en koekenpan en bak de kipfilets zachtjes bruin. Bak de sjalotjes en 1 eetlepel kerriepoeder ca. 5 minuten mee. Voeg 1 eetlepel ketjap manis en de wijn toe en kook het geheel in tot de helft van het vocht is verdampt. Maak de witlof schoon en snijd de struikjes in stukken. Vet een ovenschaal in en verdeel de witlof over de bodem. Schep het kippenmengsel erop. Roer in een kom de crème fraiche los met het citroensap en roer 2 eetlepels ketjap, 1 eetlepel kerriepoeder, 75 gram geraspte kaas en een snufje nootmuskaat erdoor. Strijk dit mengsel over de witlof en kip en strooi de rest van de kaas erover. Schuif de schaal in de oven en laat de witlof met kip in ca. 30 minuten gaar en goudbruin worden.

Serveersuggesties

Lekker met aardappelpuree of puree van knolselderij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit witlof-kipschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven