Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zoet zure kip recept
Zoet zure kip recept

Zoet zure kip


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snij de kip in blokjes en doe het in een micro schotel, voeg er de olie en de kerriepoeder toe. Dan goed mengen. Paprika pellen en in grote blokken snijden en doe ze bij de kip. Zet dat dan gedurende 8 minuten in de micro op 600 watt. De ananas laten uitlekken, maar het sap wel opvangen in een schaaltje. Bij het sap doe je de ketjup, wijnazijn en sojasaus en een halve bouillon blokje. Snijd de ananas in stukjes en de helft toevoegen aan de saus. Zet de saus dan in de microwave gedurende 4 minuten op 600 watt maar zonder de kip. Dan voeg je er de maizena toe en zet het er nog eens 4 minuten in de microwave op 600 watt. Dan leg je de kip erbij. Het is heerlijk met basmati rijst.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit zoet zure kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven