Snij die in niet te kleine blokken van zo’n 4 bij 4 cm.
Of haal in Duitsland Goulashvlees je kunt daar kiezen, kies varkens wanneer je dat beter past of desnoods gemend.
Wat je zelf het lekkerste lijkt.
Zorg dat je het vlees zo’n 20 minuten voor je gaat bakken uit de koelkast haalt en het op kamer temp.
laat komen.
Doe het in een schaal en wrijf het in met doe er vervolgens zout en peper bij.
Pak een tweede schaal en doe daar wat in en voeg het vlees er beetje bij beetje toe onder wat draaien met de schaal .
Zorg dat het vlees aan alle kanten flink onder de zit.
Maar schud overtollige van het vlees het moet zo zijn als bij kibbeling.
Pak het liefste een gietijzeren pan of anders een braadpan met een flinke dikke bodem.
Je gaat nu nl.
het vlees bakken en door de zal het vlees gaan vastplakken aan de pan.
Bij een goede pan is dat geen punt maar je wilt niet dat straks alles aan de pan plakt.
Oké boter of boter en olie in de pan en op een hoog vuur aanbraden.
Je ziet nu dat het gaat plakken aan de bodem.
Geen punt zodra we straks vocht toedienen komt dat allemaal goed.
Neem ongeveer ¾ liter bouillon of water en voeg daarvan nu ½ liter aan het vlees toe.
Roer flink over de bodem zodat alle resten loslaten het vlees moet nu in een wat dunne saus liggen.
Voeg anders de rest van het vocht toe.
Voeg nu ook de 2 en pimentkorrels toe.
En uiteraard een flinke eetlepel zoete rode en een theelepeltje kummel(1 stuk) of karwijzaad.
Verder voor de pittige kant een klein beetje scherpe paprikapoeder(1 stuk)(1 stuk) of chilipoeder.
Fruit nu in een andere pan 2 uien(1 stuk) en de knoflook even aan en voeg ook toe aan het vlees.
Laat het geheel op een klein pitje rustig pruttelen maar vergeet niet regelmatig te roeren en schraap goed de aangekoekte resten van de bodem anders heb je straks een bittere aangebrande smaak aan je goulash zitten.
Laat de goulash niet te dik worden is de goulash te dun haal dan even de deksel van de pan zodat het vocht wat kan verdampen.
Let op wanneer het vlees zacht geworden is want zodra dat het geval is komt de volgende zet.
Snij een liefst gezouten zure augurk in stukjes van 2 bij 2 cm.
En voeg toe.
Je kunt de augurk ook eerder toevoegen want het zuur zorgt dat het vlees eerder gaar wordt.
Snij een rode paprika(0.5)(1 stuk) en een halve groen paprika(0.5)(1 stuk) fijn in stukken van 3 bij 3 cm.
Voeg dit nu toe.
De goulash is klaar als de paprika(0.5)(1 stuk) gaar en zacht is.
Verwijder nu het laurierblad en het is wel even zoeken maar ook de pimentkorrels.
Waar moet je op letten.
De truc is om regelmatig te proeven en vlak voor je opdient te proeven of de smaken nog steeds kloppen.
Je moet uiteraard vlees en de paprika(0.5)(1 stuk) goed proeven maar ook een lichte knoflooksmaak en de kummel(1 stuk).
Vindt je een van die smaken niet helemaal terug voeg dit dan als nog in gemalen vorm toe en laat nog even staan.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
Gluten
runderbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in runderbouillon
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (3)
Goulash heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies RESET
Hallo Joke ik geloof dat ik het weet, ik doe er runderbouillon bij, maar als jij dat van een bouillonblokje pakt zit daar zout in. Zit daar misschien het teveel?
Sorry Joke voor de late reaktie. Ik zie het nu pas. Ik begrijp niet precies waar het zout er dan te veel in gekomen is maar weet wel een oplossing. Schil een paar aardappels en gooi die gewoon in het ... Lees reactie
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.