Goulash

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Neem 1 kilo rundvlees , bv doorregen .
  2. Snij die in niet te kleine blokken van zo’n 4 bij 4 cm.
  3. Of haal in Duitsland Goulashvlees je kunt daar kiezen, kies varkens wanneer je dat beter past of desnoods gemend.
  4. Wat je zelf het lekkerste lijkt.
    Zorg dat je het vlees zo’n 20 minuten voor je gaat bakken uit de koelkast haalt en het op kamer temp.
  5. laat komen.
  6. Doe het in een schaal en wrijf het in met doe er vervolgens zout en peper bij.
  7. Pak een tweede schaal en doe daar wat in en voeg het vlees er beetje bij beetje toe onder wat draaien met de schaal .
  8. Zorg dat het vlees aan alle kanten flink onder de zit.
  9. Maar schud overtollige van het vlees het moet zo zijn als bij kibbeling.
    Pak het liefste een gietijzeren pan of anders een braadpan met een flinke dikke bodem.
  10. Je gaat nu nl.
  11. het vlees bakken en door de zal het vlees gaan vastplakken aan de pan.
  12. Bij een goede pan is dat geen punt maar je wilt niet dat straks alles aan de pan plakt.
  13. Oké boter of boter en olie in de pan en op een hoog vuur aanbraden.
  14. Je ziet nu dat het gaat plakken aan de bodem.
  15. Geen punt zodra we straks vocht toedienen komt dat allemaal goed.
  16. Neem ongeveer ¾ liter bouillon of water en voeg daarvan nu ½ liter aan het vlees toe.
  17. Roer flink over de bodem zodat alle resten loslaten het vlees moet nu in een wat dunne saus liggen.
  18. Voeg anders de rest van het vocht toe.
  19. Voeg nu ook de 2 en pimentkorrels toe.
  20. En uiteraard een flinke eetlepel zoete rode en een theelepeltje of karwijzaad.
  21. Verder voor de pittige kant een klein beetje scherpe of chilipoeder.
    Fruit nu in een andere pan 2 en de knoflook even aan en voeg ook toe aan het vlees.
  22. Laat het geheel op een klein pitje rustig pruttelen maar vergeet niet regelmatig te roeren en schraap goed de aangekoekte resten van de bodem anders heb je straks een bittere aangebrande smaak aan je goulash zitten.
  23. Laat de goulash niet te dik worden is de goulash te dun haal dan even de deksel van de pan zodat het vocht wat kan verdampen.
    Let op wanneer het vlees zacht geworden is want zodra dat het geval is komt de volgende zet.
  24. Snij een liefst gezouten zure augurk in stukjes van 2 bij 2 cm.
  25. En voeg toe.
  26. Je kunt de augurk ook eerder toevoegen want het zuur zorgt dat het vlees eerder gaar wordt.
  27. Snij een rode en een halve groen fijn in stukken van 3 bij 3 cm.
  28. Voeg dit nu toe.
  29. De goulash is klaar als de gaar en zacht is.
  30. Verwijder nu het laurierblad en het is wel even zoeken maar ook de pimentkorrels.
    Waar moet je op letten.
  31. De truc is om regelmatig te proeven en vlak voor je opdient te proeven of de smaken nog steeds kloppen.
  32. Je moet uiteraard vlees en de goed proeven maar ook een lichte knoflooksmaak en de .
  33. Vindt je een van die smaken niet helemaal terug voeg dit dan als nog in gemalen vorm toe en laat nog even staan.
25
25
25

Variaties op Goulash

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Goulash
VariatieAantalGang
Goulash23Vlees
Hongaarse goulash9Stoofschotels
Goulashsoep8Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • runderbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Goulash heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Hallo Joke ik geloof dat ik het weet, ik doe er runderbouillon bij, maar als jij dat van een bouillonblokje pakt zit daar zout in. Zit daar misschien het teveel?
HuibV 11 januari 2015
Sorry Joke voor de late reaktie. Ik zie het nu pas. Ik begrijp niet precies waar het zout er dan te veel in gekomen is maar weet wel een oplossing. Schil een paar aardappels en gooi die gewoon in het ... Lees reactie
HuibV 9 januari 2015
Wat moet ik doen als mijn goulash te zout is?
Joke 15 oktober 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
40 kcal
2%320 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Goulash