Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Asperges met kalkoenfilet recept
Asperges met kalkoenfilet recept

Asperges met kalkoenfilet


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de asperges, schil ze en snijd de houtige uiteinden af.
Breng de schillen en de houtige uiteinden met 1,5 liter water aan de kook en kook 12.5 minuten. Giet af en vang het kookvocht op.
Dep de kalkoenfilets droog en snijd in ca. 12 stukken, Maak de peultjes schoon. Was de peterselie en de basilicum en schud ze droog.
Hak de peterselie fijn. Snijd de basilicum (op een beetje na) in repen. Pel en snipper de ui.
Breng het aspergekookvocht in een ruime pan met 1 eetlepel boter, 0,5 theelepel suiker en 1,5 theelepel zout aan de kook. Kook de asperges afhankelijk van de dikte 11 minuten in de pan.
Neem de asperges uit de pan, laat ze uitlekken en leg ze in een ovenvaste schaal.
Meet 200 milliliter aspergevocht af en houd apart.
Kook de peultjes ca. 3 minuten op laag vuur in het overige aspergevocht.
Neem uit de pan laat uitlekken en verdeel ze naast de asperges in de ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Breng de slagroom, 200 milliliter aspergevocht en het hollandaise sauspoeder al roerend aan de kook. Klop er 50 gram koude boter in stukjes door.
Neem de saus van het vuur en roer de helft van de parmezaan erdoor.
Breng op smaak met citroensap en peper. Verdeel de saus over de groenten en strooi de rest van de parmezaan erover. Zet de schaal in de oven op een bakplaat en gratineer 12.5 minuten.
Verhit de olie in een pan en bak de kalkoenfilets 2- 3 minuten per kant tot ze goed gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper en houd ze warm. Bak de ui en de hamblokjes in het hete bakvet. Voeg het vlees weer toe en meng het geheel met de peterselie en de basilicum.
Garneer met het overige basilicum.
Lekker met gekookte aardappelen.

Serveersuggesties

In plaats van hollandaise sausspoeder kun je ook een pakje kant en klare hollandaise saus gebruiken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit asperges met kalkoenfilet recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven