Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aubergine Délicieuse recept
Aubergine Délicieuse recept

Aubergine Délicieuse


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de ham en het spek in kleine blokjes. Schil de aubergines, haal de pitten eruit en snijd het vlees in blokjes. Strooi er zout over en laat het een uur uitlekken. Week het broodkruim in de melk. Was en hak wat peterselie. Schil en hak de knoflook. Meng knoflook en peterselie. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin gedurende 1 5 minuten de stukjes aubergine. Laat ze uitlekken en stamp ze tot puree. Schil de ui en hak ze fijn. Smelt 50 gram boter in een pan en voeg er ui, ham en spek bij. Bak dit alles even bruin. Knijp het broodkruim uit en voeg het erbij. Voeg ook de auberginepuree toe en het peterseliemengsel. Bak dit nog 5 minuten onder voortdurend roeren. Beboter een ovenvaste schaal. Doe hier de puree in. Strooi er paneermeel over. Leg er vlokjes boter op en laat er een korstje op komen in een oven van 200 graden C.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aubergine délicieuse recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven