Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Bakwan (groenteballetjes)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de taugé schoon.
Maak de wortels schoon en rasp deze fijn.
Pel de garnalen.
Hak de selderie zeer fijn.
Maak de bosuitjes schoon en snijd deze in dunne ringetjes.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Kluts het ei.
Meng de knoflook en het ei goed door elkaar.
Meng alle ingrediënten voor het beslag.
Verhit de olie in de wok of frituurpan tot 180 -190 graden celsius.
Intussen de droge ingrediënten met het beslag heel goed mengen.
Schep het geheel goed door tot een homogene massa.
Als de olie goed heet is, zet je 3 lepels in de hete olie.
Wacht even tot de lepels goed heet zijn.
Haal telkens 1 lepel uit de olie en schep een lepel van het taugé-wortelmengsel.
Zet de lepel in de olie tot het mengsel loslaat van de lepel.
Laat het mengsel verder bruinbakken.
Er kunnen telkens een paar gevulde lepels tegelijkertijd gebakken worden.
Als de bakwans lichtbruin zijn, haal je deze uit de olie en laat ze in een met keukenpapier bekleed vergiet uit lekken.
Houd de bakwans in de voorverwarmde oven warm.
Serveer de bakwan met een ketjapsaus.

Allergenen Informatie

Voor dit bakwan (groenteballetjes) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven