Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Balgan (Gevulde aubergines) recept
Balgan (Gevulde aubergines) recept

Balgan (Gevulde aubergines)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Halveer de aubergines in de lengterichting.
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en snipper deze heel fijn.
Hak de chilipepers fijn.
Leg de aubergines met de gesneden kant omhoog in een braadslee.
Giet het water erbij, voeg de laurier toe en dek de slee stijf af met aluminiumfolie.
Pocheer de aubergines 2 5 minuten in een op 160 įC voorverwarmde oven, of tot ze gaar zijn.
Smelt de ghee in een pan met dikke bodem.
Voeg ui en knoflook toe en fruit ze op een laag vuur in 4- 5 minuten zacht.
Kneus het korianderzaad iets en voeg toe met chilipoeder, lavaszaad en zout.
Roer goed en bak de ingrediŽnten nog 2.5 minuten.
Haal de gepocheerde aubergines uit de pan en dep ze droog met keukenpapier.
Rol ze tot vlak op de schil uit met een scherpe theelepel.
Prak het vruchtvlees, voeg dit aan het specerijmengsel toe en roerbak de puree 2.5 minuten.
Grilleer de uitgeholde aubergines 5 minuten tot ze mooi droog zijn en vul ze met het gekruide mengsel.
Schik ze op een warme schotel, garneer met koriander en pepers en dien op.

Serveersuggesties

Gebruik voor dit recept liever langwerpige en geen ronde aubergines. Neem, zoals voor alle aubergineschotels, ook hier stevige en rijpe exemplaren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit balgan (gevulde aubergines) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven