Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Beetgare paprika's in een pittige Oosterse saus recept
Beetgare paprika's in een pittige Oosterse saus recept

Beetgare paprika's in een pittige Oosterse saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Het wezenlijke van dit gerecht is dat de paprika’s en champignons grof gesneden worden, dat ze slechts beetgaar worden gekookt en dat ze rijkelijk in de saus zwemmen, die behoorlijk pittig is en slechts heel licht gebonden wordt.
Ontdoe de paprika’s van zaadlijsten en zaden en snijd ze in wat grovere repen. Maak de paddenstoelen schoon en halveer ze. Verhit de arachideolie in een diepe pan en bak hierin de groenten gedurende 3 minuten. Schil de gember, snipper hem fijn en voeg toe. Plet de tenen knoflook, verwijder de schilletjes en snipper ze fijn. Voeg ze bij de paprika’s. Doe de tamarinde en het water erbij en roer alles goed door. Zet het vuur laag. Voeg de overige ingrediënten toe naar smaak: de oestersaus, de hot-chilisaus, de laos, djintan, gemberpoeder en fenegriek. Breng opnieuw aan de kook en laat 2 minuutjes doorkoken op een laag pitje. Bind de saus lichtjes met een beetje aangemaakt aardappelmeel.

Variatie:
Lekker met gegrilde reepjes vlees.
Gril het vlees van je keuze aan beide zijden. Gebruik vlees dat snel gaart en lekker mals is zoals: biefstuk, kipfilet, kalkoenfilet, varkenshaas, e. d.
Zorg dat het stuk vlees niet te dik is, zodat het vanbinnen ook snel gaart of minimaal rosé is. Ongeveer 1 à 1,5 cm is een mooie maat. Snijdt het na het grillen in reepjes van ca. 1 bij 3 cm.
Schep de paprikasaus in voorverwarmde, diepe borden. Schik er de reepjes vlees overheen.
Geef er eventueel gekookte mie bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit beetgare paprika's in een pittige oosterse saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven