Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bloemkool in groen bedje recept
Bloemkool in groen bedje recept

Bloemkool in groen bedje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bloemkool verdelen (per persoon een groter stuk) en de rest in kleinere stukjes (zelf gebruik ik ook een deel van de stronk) Ruim water met zout aan de kook. Bloemkool erin. Peterselie wassen en wat kleiner maken. Ik heb kerrie en wat extra komijn genomen. De kruiden met een klein knoflook teentje aanzetten in een beetje boter en afblussen met klein beetje melk. Na ongeveer 10 minuten de kleine stronkjes bloemkool in de blender samen met het kruiden brouwseltje en de peterselie. Het moet een mooi papje worden, dus eventueel wat melk toevoegen. Dit mengsel op temperatuur en op smaak brengen (hiervoor heb ik een kleine koekepan met anti-aanbaklaag. Intussen de lenteui in grote delen gesneden en aan het kooknat van de bloemkool toegevoegd. Wanneer de resterende bloemkool gaar is, uit laten lekken. Het papje als spiegel op de borden en hierop de mooie blanke bloemkool. Bloemkool op en mooi groen bedje.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit bloemkool in groen bedje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven