Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bloemkool Masala (Surinaamse bloemkool) recept
Bloemkool Masala (Surinaamse bloemkool) recept

Bloemkool Masala (Surinaamse bloemkool)


Ingrediënten


55

Bereidingswijze


Was en snijd de bloemkool in roosjes. Verhit 2 3 eetlepels olie in de wok en fruit de ui in de olie. Zorg dat het gekookte water klaarstaat voor straks . Pers de knoflook (evt. de peper erbij) en fruit deze even mee en schep even om. Doe de kerrie en tomatenpuree erbij, roer deze door de olie en schep deze ook even om. Voeg de bloemkoolroosjes toe en direct het hete water erbij. Schep alles goed om, zodat de kerrie overal goed in kan trekken. Zout naar smaak toevoegen en alles lekker met de deksel op de pan laten koken. Laat alles koken tot het water nagenoeg is verdampt (let erop dat de bloemkool niet al te slap wordt Tip: Je kunt dit gerecht eten met gekookte aardappeltjes, gefrituurde krieltjes, rijst en een stukje vlees (bij voorkeur kip met vruchten bv)

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bloemkool masala (surinaamse bloemkool) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Bloemkool Masala (Surinaamse bloemkool) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 10 recensies

  • Ik deed er een tomatensausje bij met geruld gehakt en ontbijtspek en deed het geheel in een turkse durum pannenkoek. En rolde die op... Heerlijk!
    Ry gaf dit recept op 30 juni 2016 4 uit 5 sterren
  • Erg smaakvol, erg lekker.
    Bezoeker gaf dit recept op 2 april 2016 4 uit 5 sterren
  • Ik leerde dit lang geleden op mijn stage-adres; daar leerde ik het maken met spekjes erbij, samen met een bijgerecht van gekookte en daarna weer in olie gebakken eieren, en een bijgerecht van aardappe... Lees reactie
    Rieneke gaf dit recept op 8 november 2015 5 uit 5 sterren
  • Heerlijk! Zelfs mijn zoon en man die normaal niet dol op bloemkool zijn hebben heerlijk gegeten!
    APF gaf dit recept op 17 juni 2015 5 uit 5 sterren
  • Lekker gerecht.
    Gerwin gaf dit recept op 27 mei 2013 5 uit 5 sterren
  • Smaakt erg goed!
    Jos gaf dit recept op 1 juli 2012 5 uit 5 sterren
  • Echt lekker en simpel te maken. In plaats van het pepertje (niet in huis) heb ik een theelepel sambal oelek meegebakken voor de pittige touch.
    Ficelle gaf dit recept op 12 maart 2012 4 uit 5 sterren
  • Zeer lekker, zeker met de peper!
    Jasper gaf dit recept op 16 november 2011 5 uit 5 sterren
  • Een heerlijk gerecht.Heel iets anders dan mijn traditionele bloemkool met gebraden worst of saucijsjes.
    Prinses gaf dit recept op 23 november 2010 3 uit 5 sterren
  • Heerlijk snel groentegerecht
    Gabriella gaf dit recept op 1 januari 2008 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven