Cassoulet van asperges

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil de met een dunschiller.
  2. Snipper de door ze in de lengte door te snijden.
  3. Snijd ze vervolgens in 3 gelijke delen Kook de aspergesnippers in gezouten water met wat tot ze gaar zijn.
  4. Bewaar 4 dl van het kookvocht.
  5. Pel de rode en snipper hem fijn.
  6. Ontvel de , verwijder de pitjes en snijd ze in blokjes.
  7. Verwijder de korstjes van de sneetjes wit en snijd ze in blokjes.
  8. Bak ze goudbruin in wat .
  9. Doe in een pan 4 deciliter aspergevocht en breng dit aan de kook.
  10. Kook de hierin beetgaar.
  11. Voeg de aspergesnippers toe.
  12. Laat even doorkoken.
  13. Voeg de tomatenblokjes en de toe.
  14. Let op dat er slechts een weinig kookvocht van aanwezig is, net voldoende om goed vochtig te houden.
  15. Breng in een grote pan met flink wat water en aan de kook.
  16. Haal deze van het vuur.
  17. Leg hierin de 4 .
  18. Schik de aspergecassoulet nu centraal in 4 diepe warme borden.
  19. Leng het nog resterende aspergevocht in de pan aan met een scheutje en giet dit over de .
  20. Bestrooi met de broodcroutons.
  21. Haal de dooiers na 1,5 minuut uit het water en leg ze op de cassoulet.
  22. Werk af met een snuifje en een plukje .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
  • brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eierdooiers
  • brood kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
221 kcal
11%884 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Cassoulet van asperges