Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Friese boerenkool recept
Friese boerenkool recept

Friese boerenkool


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de boerenkool met 3 deciliter water 15 minuten in een ruime pan. Leg er dan de geschilde en in vieren gesneden aardappelen, de gesnipperde uien en het in blokjes gesneden rookspek op en kook alles in 25 minuten gaar. Bak intussen de gehalveerde speklappen en de rundersaucijsjes in 50 gram bakboter zachtjes bruin en in 20 minuten gaar. Blus het bakvet af met de azijn en 2 deciliter water en laat het aan de kook komen. Stamp de boerenkool en de aardappelen door elkaar en serveer de speklapjes, de saucijsjes en de jus er apart bij.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit friese boerenkool recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven